20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Krydderstekt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette
Saftig laks med smak av sennep og dill, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
- salt
Kokte poteter
Poteter
350 g
Krydderstekt laks
Rødløk
1 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Kokte grønnsaker
Nepe
1 stk
Asparges
100 g
Sitron og balsamicovinaigrette
Sitron
½ stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 625 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Krydderstekt laks: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre fisken med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt nepen i båter. Kutt bunnene av aspargesene. Kok nepen i 3 minutter. Ha i aspargesene, og kok videre i 2–3 minutter. Sil av vannet.
- Sitron og balsamicovinaigrette: Kutt sitronen i båter, og server båtene og balsamicovinaigretten til retten.
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).