15-20
Glutenfri
Pannestekt laks med poteter, agurksalat og rømme
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Agurksalat
Agurk
½–1 stk
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Tilbehør
Sitron
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 617 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 40 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Poteter: Del potetene i to og kok i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Agurksalat: Kutt agurken i skiver med en mandolin eller ostehøvel, og ha skivene i en salatbolle. Rør sammen 1 ss sukker, ½ dl vann og 3 ss eddik. Ha laken i bollen med agurkskivene. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.
- Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og lettrømmen til retten.