35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- aluminiumsfolie
- salt
- pepper
- olje
Blomkålwings
Bbq saus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Panering
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Grillede poteter
Poteter
350 g
Syltede grønnsaker
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Spicy bønnestuing
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Røkt chilimix
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 897 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 124 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør bønnestuingen et par ganger med stavmikser for en mer jevnet konsistens.
- Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
- Blomkålwings: Smelt 2 ss smør i en kjele, og vend inn bbq sausen. Kutt blomkålen i buketter og ha dem over i en stor bolle. Vend inn smørblandingen, og deretter halvparten av chilikrydderet, kryddermiksen, maisstivelsen, paneringen og litt salt. Fordel blomkålen på et dobbeltark aluminiumsfolie. Grill den i omtrent 8 minutter på direkte varme, vend om underveis. La blomkålen ettersteke på indirekte varme, i omtrent 10 minutter.
- Grillede poteter: Skyll og del potetene i to. Vend dem inn med litt olje og salt. Grill dem på direkte varme, i omtrent 5 minutter på alle sider. Etterstek potetene på indirekte varme, i omtrent 15 minutter.
- Syltede grønnsaker: Skrell rødløken og gulroten. Kutt grønnsakene og jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Vend inn grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
- Spicy bønnestuing: Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll bønnene i et dørslag. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilikrydderet i omtrent 5 minutter. Hell på de hakkede tomatene, 2 dl vann, bønnene og grønnsakbuljongen. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.
- Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Fordel blomkålvingene og potetene på stekebrett dekket med bakepapir og stek det i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre.