Moussaka med får- og storfekjøttdeig og aubergine i tomatsaus
35-45
Roede
Glutenfri

Moussaka med får- og storfekjøttdeig og aubergine i tomatsaus

Krydret får- og storfekjøttdeig med aubergine og tomatsaus er en smaksrik ovnsbakt rett. Med en frisk salat er dette en sunn og inspirerende middag.Krydret storfekjøttdeig med aubergine og tomatsaus er en smaksrik ovnsbakt rett. Med en frisk salat er dette en sunn og inspirerende middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Moussaka

aubergine
Aubergine
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kjøttdeig av storfe og får
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
urtesaus
Urtesaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Sukker
1 ts

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 627 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten tar litt litt tid å lage, så spar den gjerne til en dag med litt bedre tid. Ha litt rødvin eller tomatpuré i kjøttsausen, og topp moussakaen med ost for enda bedre smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte aubergineskiver: Kutt auberginen i skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og strø over litt salt. Stek aubergineskivene i ovnen i 10 minutter. 
  3. Moussaka: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt bakepoteten i små terninger.
  4. Kjøttsaus: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og salt. Skru ned varmen til middels varme, og ha i løken, hvitløken og potetterningene. Stek videre i omtrent 5 minutter. Vend om underveis. Bland inn de moste tomatene og 1 dl vann, og gi det hele et lite oppkok. La kjøttsausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt og pepper.
  5. Moussaka, fortsettelse: Tørk aubergineskivene med litt kjøkkenpapir. Legg aubergineskivene og kjøttsausen lagvis i en stor, smurt ildfast form. Topp moussakaen med urtesausen. Stek moussakaen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomstekt og har fått en jevn stekeskorpe på toppen.
  6. Salat: Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene og litt av saften fra sitronen i en salatbolle.
  7. God middag! 
  1. Moussaka: 400 g Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).