Indisk spinatgryte med halloumi
20-30
Glutenfri
Vegetar

Indisk spinatgryte med halloumi

Halloumi er opprinnelig en kypriotisk ost, men den salte osten passer også perfekt i denne indiske spinatgryten, som et alternativ til paneer.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Palak

spinat
Spinat
50 g
ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvitvinseddik
1 ss

Gulrotraita

gulrot
Gulrot
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g

Servering

daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 935 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurten med litt kardemomme, spisskummen og mynte.

  1. Basmatriris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Palak: Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell ingefæren, hvitløken og løken. Finriv ingefæren og hvitløken på et rivjern. Kutt løken og tomaten i terninger. 
  3. Palak, fortsettelse: Varm opp en stor tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren, hvitløken, løken, garam masala-krydderet, tomatpuréen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter. Tilsett tomaten, 2½ dl vann, 1 ss hvitvinseddik og kokoskremen, og la det småkoke i 6–7 minutter. Ta kjelen av varmen, og ha i spinaten. Smak til med salt og pepper.
  4. Gulrotraita: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern, og bland den med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt.
  5. Halloumi: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Kutt osten i terninger. Stek halloumiterningene i omtrent 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. 
  6. Servering: Topp spinatgryten med halloumien og gulrotraitaen, og server daddelchutneyen til.