15-20
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt laks med kokte poteter, grønne bønner og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Stekte grønnsaker
Reddiker
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 528 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 32 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket sjalottløk eller ingefær i soyasmøret for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, til den såvidt er gjennomstekt med en svak mørkerosa kjerne.
- Stekte grønnsaker: Skyll og kutt reddikene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek reddikene, kålen og de grønne bønnene i 2–4 minutter, til det har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.
- Soyasmør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 1–2 minutter, til det er gyllent. Tilsett 1–2 ss soyasaus, og kok opp (se tips).
- Nyt måltdet!