Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og jasminris
25-35
Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
520 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Asiatisk coleslaw

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
koriander
Koriander
1 bunt
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 820 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Soya- og ingefærglaserte kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Tilsett soya- og ingefærsausen når det gjenstår omtrent 5 minutter av kyllingens steketid. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Asiatisk coleslaw: Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, 1 ss sukker og ½ ts salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to.
  5. Asiatisk coleslaw, fortsettelse: Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. La coleslawn stå på benken frem til servering. Smak til med saften fra limen og grovkvernet pepper. Topp coleslawen med sesamfrøene.
  6. God middag!