Lasagne med grønnsaks- og linsesaus, salat og urtedressing
35-45
Vegetar

Lasagne med grønnsaks- og linsesaus, salat og urtedressing

Med den ferdige bechamelsausen går det enda kjappere å lage denne gode og mettende grønnsakslasagnen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • sukker
  • olivenolje

Grønnsaks- og linsesaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
squash
Squash
1 stk
linser
Linser
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
400 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke

Lasagne

lasagneplater
Lasagneplater (Egg, Hvete)
150–200 g
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 670 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 100 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i sausen for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Grønnsaks- og linsesaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og squashen i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Grønnsaks- og linsesaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, squashen, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og kryddermiksen. Kok opp, og la sausen småkoke i 8 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og sukker.  
  4. Lasagne: Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med bechamelsausen, og fordel bechamelsausen, linsesausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter. 
  5. Salat: Skyll og tørk salaten. Bruk gjerne en salatslynge. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomaten, litt olivenolje og salt i en salatbolle. Ha urtedressingen over salaten ved servering.  
  6. God middag!
  7. Restetips: Lasagne er kjent for å være enda bedre på dag to!