Falafler i nystekt pitabrød med agurkdressing og friske grønnsaker
15-20
Vegetar

Falafler i nystekt pitabrød med agurkdressing og friske grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Agurkdressing

agurk
Agurk
½ stk
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke

Friske grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk

Nystekt pitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 695 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek falaflene i olje i en stekepanne for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Agurkdressing: Skyll hele agurken. Grovriv halve agurken, og vend den sammen med urtedressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper. 
  3. Falafler: Legg falaflene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt olje over. Stek falaflene i stekeovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.
  4. Friske grønnsaker: Skyll hjertesalaten og grønnsakene. Kutt hjertesalaten i strimler. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger.
  5. Nystekt pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  6. God middag!