15-20
Vegetar
Falafler i nystekt pitabrød med agurkdressing og friske grønnsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Agurkdressing
Agurk
½ stk
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Falafler
Falafler
1 pakke
Friske grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Nystekt pitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek falaflene i olje i en stekepanne for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Agurkdressing: Skyll hele agurken. Grovriv halve agurken, og vend den sammen med urtedressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper.
- Falafler: Legg falaflene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt olje over. Stek falaflene i stekeovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.
- Friske grønnsaker: Skyll hjertesalaten og grønnsakene. Kutt hjertesalaten i strimler. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger.
- Nystekt pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
- God middag!