Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ruccola- og granateplesalat og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ruccola- og granateplesalat og jasminris

Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt

Basisvarer

  • malt kanel
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kyllingspyd

barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
grillspyd
Grillspyd
4–6 stk
Malt kanel
½ ts

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ruccola- og granateplesalat

ruccola
Ruccola
50 g
koriander
Koriander
1 bunt
granateple
Granateple
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan du ta med kyllingspydene ut på grillen. Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.

  1. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kyllingspyd: Bland sammen barbecuesausen, det meksikanske grillkrydderet og ½ ts kanel i en skål (se tips). Del kyllingen i to på langs og bland kyllingen inn i sausen. Tre kyllingen på grillspydene, og fordel spydene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Ruccola- og granateplesalat: Skyll ruccolaen og korianderen. Grovhakk korianderen og ta kjernene ut av granateplet. Bland sammen ruccolaen, korianderen og granateplet i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.
  5. Tilbehør: Server mangochutneyen til retten.