Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat
30-40

Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat

«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og pasta casarecce istedenfor det tradisjonelle fyllet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta casarecce

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g

Pasta al forno

gul løk
Gul løk
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
tomatsausbase
Tomatsausbase
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pose
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Italiensk salat

rødkål
Rødkål
300 g
ruccola
Ruccola
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1154 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 116 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland kjøttsausen inn i pastaen slik at den fordeler seg godt. Du kan servere pastaretten uten å gratinere den, med pastasausen til pastaen. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. Legg på lokk, da koker vannet opp raskere. 
  2. Pasta casarecce: Tilbered pastaen som anvist på pakken. 
  3. Pasta al forno: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha løken i pannen, og stek det hele i omtrent 5 minutter, rør om underveis. Tilsett tomatsausbasen og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, salt og pepper. 
  4. Pasta al forno, fortsettelse: Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel kjøttsausen og bechamelsausen over pastaen, og topp med Grande Premium-osten. Stek pastaen i ovnen i omtrent 10 minutter.
  5. Italiensk salat: Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen rødkålen og ruccolaen i en salatbolle, eller på et serveringsfat. Vend inn balsamicovinaigretten og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper. 
  6. Buona cena!