20-30
Laktosefri
Glutenfri
Grillede kyllinglår med provencekrydder, ovnsbakt tomat og sopprisotto
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Grillede kyllinglår og ovnsbakt tomat
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Tomat
1 stk
Sopprisotto
Spinat
50 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 674 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom kyllingskinnet ikke er sprøtt etter endt steketid kan du skru på grillfunksjonen på ovnen, og steke kyllingen i ytterligere 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Grillede kyllinglår og ovnsbakt tomat: Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm (se tips).
- Sopprisotto: Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del den i to om den er litt stor. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank.
- Sopprisotto, fortsettelse: Tilsett risottorisen, 4 dl vann og buljongen. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Tilsett ½–1 dl vann hvis risottoen blir for tykk. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
- Grillede kyllinglår og ovnsbakt tomat, fortsettelse: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten i formen med kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.