Sprøstekte kyllinglår med varm potetsalat, brokkoli og urtedressing
25-35

Sprøstekte kyllinglår med varm potetsalat, brokkoli og urtedressing

Saftig, sprø kylling med en nydelig, varm potetsalat med ovnsbakte poteter, hvitløk, chili og brokkoli og en kremet saus. Dette er kosemat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • egg
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Olivenolje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss

Panert kyllinglår

panering
Panering
1 pakke
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg (Egg)
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Hvetemel (Hvete)
4 ss

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 858 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du retten mer barnevennlig, kan du servere potetene og grønnsakene hver for seg. Stek da brokkolien sammen med løken, og uten chilien hvis du ikke vil ha det for sterkt.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetsalat: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Panert kyllinglår: Knekk 1 egg i en bolle, og visp det sammen med en gaffel. Ha 4 ss hvetemel på en tallerken og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingen først i hvetemelet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken.  
  4. Panert kyllinglår, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i ½ ss smør og olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø. Legg kyllingen over på et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen i 5–7 minutter, til den er gjennomstekt.   
  5. Potetsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og kutt den i tynne staver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 2 minutter. Ha i hvitløken og chilien, og stek videre i 1 minutt. Ha de ferdigstekte potetene i en stor salatbolle, og bland inn de stekte grønnsakene, løken, 2 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
  7. Vel bekomme!