20-30
Laktosefri
Glutenfri
Paella med røkt chili, stekt kylling, aioli og persillesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- rødvinseddik
- salt
- pepper
- olje
Paella med røkt chili
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Røkt chilimix
¼ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Smør (Melk)
1 ss
Persillesalat
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
1 stk
Rødvinseddik
1 ss
Topping
Rød paprika
½–1 stk
Tomat
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også vende kyllingen, paprikaen og tomatene i olje, salt og pepper, og steke dem i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.
- Paella med røkt chili: Skrell sjalottløken og hvitløken. Kutt løken i terninger, og hvitløken i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risen i omtrent 2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett det røkte chilikrydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok under lokk i omtrent 15 minutter, eller til risen har ønsket konsistens. Vend inn 1 ss smør i risen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
- Persillesalat: Skyll og tørk persillen, og plukk bladene fra stilkene. Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver som mulig. Ha rødløken i en skål, og bland inn 1 ss eddik og litt salt. La stå frem til servering, og bland inn persillen.
- Topping: Skyll paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og kutt den i tynne strimler. Kutt tomaten i båter. Kutt kyllingen i mindre biter, og krydre med salt og pepper.
- Topping, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i paprikaen og tomaten, og stek videre i 1 minutt.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.
- Vel bekomme!