Paella med røkt chili, stekt kylling, aioli og persillesalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Paella med røkt chili, stekt kylling, aioli og persillesalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • rødvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Paella med røkt chili

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
¼ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Smør (Melk)
1 ss

Persillesalat

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
rødløk
Rødløk
1 stk
Rødvinseddik
1 ss

Topping

rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
tomat
Tomat
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 782 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også vende kyllingen, paprikaen og tomatene i olje, salt og pepper, og steke dem i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.

  1. Paella med røkt chili: Skrell sjalottløken og hvitløken. Kutt løken i terninger, og hvitløken i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risen i omtrent 2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett det røkte chilikrydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok under lokk i omtrent 15 minutter, eller til risen har ønsket konsistens. Vend inn 1 ss smør i risen rett før servering, og smak til med salt og pepper.  
  2. Persillesalat: Skyll og tørk persillen, og plukk bladene fra stilkene. Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver som mulig. Ha rødløken i en skål, og bland inn 1 ss eddik og litt salt. La stå frem til servering, og bland inn persillen.  
  3. Topping: Skyll paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og kutt den i tynne strimler. Kutt tomaten i båter. Kutt kyllingen i mindre biter, og krydre med salt og pepper.   
  4. Topping, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i paprikaen og tomaten, og stek videre i 1 minutt. 
  5. Tilbehør: Server aiolien til retten.
  6. Vel bekomme!