Tandoori kyllingspyd med gul ris og frisk agurk- og tomatsalat
20-30
Glutenfri

Tandoori kyllingspyd med gul ris og frisk agurk- og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • sukker

Gul ris

basmatiris
Basmatiris
125 g
karri
Karri
½ pakke

Tandoori kyllingspyd

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk
garam masala
Garam masala
1 pakke
karri
Karri
½ pakke
krydrede kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g
Salt
½ ts

Agurksalat

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts

Til servering

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 497 kcal
  • Fett 7 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Gul ris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha halve pakken med karri i kokevannet.
  3. Tandoori kyllingspyd: Rør sammen halve pakken med yoghurt, saften fra halve sitronen, garam masala-krydderet, resten av karrien og ½ ts salt i en bolle. Fordel kyllingspydene i en ildfast form og smør yoghurtmarinaden på kyllingen. Stek kyllingspydene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
  4. Agurksalat: Skrell og grovhakk rødløken. Ha rødløken, saften fra resten av sitronen og ½ ts sukker i en bolle, og la det trekke i 5 minutter. La det stå og trekke i 5 minutter. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Vend tomat- og agurkterningene inn med rødløken før servering, og smak til med salt og pepper. 
  5. Til servering: Server resten av yoghurten til retten.