Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- salt
- pepper
Mac and cheese
Casarecce (Hvete)
200 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Kyllingbryst med rub
Chipotlemiks
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Urtemiks
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Grønn bønnesalat
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød chili
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 894 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 98 g
- Protein 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.
- Fyr opp grillen. Se punkt 6 hvis du ikke ønsker å grille. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
- Mac and cheese: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og visp inn 1 ss hvetemel og kryddermiksen. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Mac and cheese, fortsettelse: Vend den hvite sausen inn i den kokte pastaen. Fordel blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med den revne osten. Sett formen inn på den indirekte delen av grillen og lukk igjen lokket. Stek den i omtrent 10 minutter eller til osten er gyllen.
- Kyllingbryst med rub: Bland sammen krydderne til en "rub" i en skål. Krydre kyllingbrystene med litt salt og "rubben". Grill kyllingen i 3 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingbrystene ettersteke på indirekte varme i omtrent 10–12 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
- Grønn bønnesalat: Skyll og kutt bønnene i to. Kok dem i 1 minutt, og skyll dem raskt i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Skyll de svarte bønnene. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og bønnene. Smak til med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
- Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Stek mac and cheesen i omtrent 10 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter.