Butter chicken med basmatiris, kachumber og koriander
30-40

Butter chicken med basmatiris, kachumber og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • smør
  • olivenolje
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Butter chicken

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Kachumber

granateple
Granateple
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½–1 stk

Tilbehør

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 799 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Butter chicken: Skrell og finhakk hele rødløken, hvitløken og ingefæren. Kutt kyllingen i mindre biter.  
  3. Butter chicken, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen, halvparten av rødløken, hvitløken og ingefæren i omtrent 3 minutter. Tilsett tomatpurèen det siste minuttet av steketiden. Krydre med litt salt. Rør inn butter chicken-pasten. Tilsett 2 dl vann, crème fraîchen, hønsebuljongen og 1 ts sukker. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er ferdig.
  4. Kachumber: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene, og ha dem i en stor serveringsskål. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skyll og grovhakk hele korianderen. Ha agurken, tomaten, resten av den finhakkede rødløken og halvparten av korianderen i skålen med granateplekjernene. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Press saften fra limen over salaten og vend inn limeskallet, litt olivenolje og salt. 
  5. Tilbehør: Server butter chicken med risen og kachumber. Topp med resten av korianderen.