Spicy koreansk svinewok med paprika, villris og sesamfrø
15-20
Roede
Laktosefri

Spicy koreansk svinewok med paprika, villris og sesamfrø

Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, villris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt

Villrisblanding

villrisblanding
Villrisblanding
125 g

Spicy koreansk wok

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
rød paprika
Rød paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hodekål
Hodekål
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 682 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene er sterke. Server dem gjerne ved siden av retten dersom ikke alle liker det så hett. Tilsett litt riseddik eller limesaft i woken for mer syrlighet. Soyasaus og sriracha- chilisaus passer også til.

  1. Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Spicy koreansk wok: Skjær kjøttet i strimler. Krydre kjøttet med litt salt, sesamfrøene og chiliflakene (se tips). Rens paprikaen. Skrell løken, og skyll hodekålen. Kutt paprikaen, løken og hodekålen i strimler.
  3. Spicy koreansk wok, fortsettelse: Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og legg det over på en tallerken. Stek gjerne kjøttet i to omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Stek paprikaen, løken og hodekålen i 3–4 minutter. Vend på grønnsakene underveis i steketiden. Bland inn soya- og ingefærsausen, chilisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet før servering.
  4. Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Strø den over woken ved servering. 
  1. Ris: 100 g Wok med grønnsaker og kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).