15-20
Pasta carbonara med bacon og grønne erter
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Pastasaus
Gul løk
1 stk
Baconterninger
150 g
Matfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Grønne erter
125 g
Egg (Egg)
1 stk
Salat
Tobladssalat
100 g
Tomat
1 stk
Topping
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 957 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander eggene og fløten sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Pastasaus: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er litt gyllen. Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk egget, skill eggeplommen fra eggehviten, og vend eggeplommen inn i pastasausen rett før servering.
- Salat: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og smak til med olivenolje rett før servering.
- Topping: Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.