Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
Søte rotgrønnsaker og kokte poteter
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Poteter
350 g
Kyllinggryte i sitronsaus
Helmelk (Melk, Laktose)
2½–3 dl
Sitron
½ stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 481 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene, rotgrønnsakene og kyllingen i ovnen på 220 grader i omtrent 20 minutter, og server sitronsausen ved siden av.
- Søte rotgrønnsaker og kokte poteter: Skrell og kutt gulrøttene og gulbeten i jevnstore biter. Del potetene i to. Kok potetene og rotgrønnsakene i en kjele med lettsaltet vann, i omtrent 20 minutter eller til alt er gjennomkokt.
- Kyllinggryte i sitronsaus: Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken under omrøring til en passe tykk saus, og la den småkoke på svak varme i 5 minutter. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt eller riv kyllingkjøttet i mindre stykker.
- Kyllinggryte i sitronsaus, fortsettelse: Ha kyllingkjøttet, de kokte grønnsakene, kraften fra pakken og hønsebuljongen i sausen, og kok opp. Smak til gryten med salt, pepper, sitronskallet og litt saft fra sitronen.
- God middag!