Krydderstekt kylling i grove hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
20-30
Laktosefri

Krydderstekt kylling i grove hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika

Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetstaver og red rub

bakepotet
Bakepotet
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk

Krydderstekt kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
red rub-krydder
Red rub-krydder
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 792 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetstaver og red rub: Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
  3. Krydderstekt kylling: Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med red rub-krydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig. 
  4. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Fyll hamburgerbrødene med aiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.