Krydderstekt laksefilet med potetmos, grønnkål og rødbetesjy
15-20
Glutenfri

Krydderstekt laksefilet med potetmos, grønnkål og rødbetesjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
250 g

Rødbetesjy

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
sous vide-rødbeter
Sous vide-rødbeter
1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke

Krydderstekt laks og grønnkål

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 780 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne.

  1. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  2. Rødbetesjy: Skrell og finhakk hele sjalottløken, og kutt rødbetene i terninger. Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av løken og rødbetene i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Ha i balsamicovinaigretten, kok opp, og trekk kjelen til side. 
  3. Krydderstekt laks og grønnkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med kryddermiksen, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Stek resten av løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Ha i grønnkålen, og bland det hele til grønnkålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  5. Vel bekomme!