Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones
35-45

Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Dakkoshi

grillspyd
Grillspyd
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
vårløk
Vårløk
1 pakke

Syltet ingefærsalat

ingefær
Ingefær
½ bit
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Salt
1 ts
Vann
1½ dl

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Ristede sesamfrø

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Servering

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 822 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne kjøttet i marinaden kvelden før, og la det stå over natten og frem til det skal brukes.

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft, eller så varmt som den går. Legg grillspydene i kaldt vann. 
  2. Dakkoshi: Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av ingefæren, og ha det over i en stor skål. Rør inn den kinesisk wok- og dippsausen og litt pepper. Skjær kyllingen i mindre biter, og legg den i marinaden.
  3. Syltet ingefærsalat: Skrell og kutt resten av ingefæren i tynne skiver. Ha ingefæren i en liten kjele, og tilsett ½ dl eddik, 1 dl sukker, 1 ts salt og 1½ dl vann. Kok opp, og hell det hele over i en bolle. Skrell gulroten og skyll agurken. Finstrimle gulroten og agurken, eller kutt dem i tynne skiver. Bland gulroten og agurken inn med den syltede ingefæren, og la det trekke frem til servering.  
  4. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  5. Dakkoshi, fortsettelse: Skyll og kutt den hvite delen av vårløken i omtrent 2 cm lange biter. Strimle den grønne delen. Tre kyllingbitene og de hvite vårløkbitene på grillspydene. Legg grillspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
  6. Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en nøttebrun farge. 
  7. Servering: Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Fyll salatbladene med Dakkoshiene, risen, den syltede ingefærsalaten og topp med chilimajonesen og den grønne vårløken.