Laktosefri
Glutenfri
Sitronmarinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
4.22 (815)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Aromasopp
100 g
Grønnkål
100 g
Smør
½ ss
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 559 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel potetene, løken og selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Ta kyllingen ut av pakken, og del den i to på langs. Ta vare på kraften. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på alle sider, i 1–2 minutter. Legg kyllingen oppå potetene og grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppen i stekepannen, og stek den på middels varme i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og bland. Krydre med litt salt og pepper.
Hell rødvinssausen og kraften fra kyllingpakken over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!