Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- smør
- olivenolje
- salt
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Butter chicken
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Kyllingfilet
300 g
Butter chicken-paste
1 glass
Tomatpuré
½ pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Kachumber
Granateple
1 stk
Koriander
½ bunt
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Tilbehør
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 783 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Butter chicken: Skrell og finhakk hele rødløken, hvitløken og ingefæren. Kutt kyllingen i mindre biter.
- Butter chicken, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen, halvparten av rødløken, hvitløken og ingefæren i omtrent 3 minutter. Tilsett tomatpurèen det siste minuttet av steketiden. Krydre med litt salt. Rør inn butter chicken-pasten. Tilsett 2 dl vann, crème fraîchen, hønsebuljongen og 1 ts sukker. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er ferdig.
- Kachumber: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene, og ha dem i en stor serveringsskål. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skyll og grovhakk hele korianderen. Ha agurken, tomaten, resten av den finhakkede rødløken og halvparten av korianderen i skålen med granateplekjernene. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Press saften fra limen over salaten og vend inn limeskallet, litt olivenolje og salt.
- Tilbehør: Server butter chicken med risen og kachumber. Topp med resten av korianderen.