Svinekjaker med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåter
Laktosefri
Glutenfri

Svinekjaker med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåter

4.35 (66)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Mørkokte svinekjaker
350 g
Chipotlemiks
½ pakke
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 622 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med frisk koriander.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, urtemiksen, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 25–30 minutter. 
 Ha svinekjakene og halve pakken med chipotlemiksen i en kjele, og varm opp på middels varme. Bruk to gafler til å rive kjøttet i grove biter. La kjøttet stå på lav varme frem til servering. Smak til med mer av chipotlemiksen.
 Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll og tørk hjertesalaten, agurken og limen. Skrell mangoen, og kutt den og agurken i strimler. Kutt limen i båter.
 Fyll salatbladene med svinekjakene, agurk- og mangostrimlene, den syltede rødkålen og chilimajonesen. Server potetbåtene og limen til retten.
God middag!