Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones
35-45
Laktosefri

Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Dakkoshi

grillspyd
Grillspyd
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
vårløk
Vårløk
1 pakke

Syltet ingefærsalat

ingefær
Ingefær
½ bit
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Salt
1 ts
Vann
1½ dl

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ristede sesamfrø

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Servering

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne kjøttet i marinaden kvelden før, og la det stå over natten og frem til det skal brukes.

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft. Legg grillspydene i kaldt vann. 
  2. Dakkoshi: Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av ingefæren, og ha det over i en stor skål. Rør inn den kinesisk wok- og dippsausen og litt pepper. Skjær kyllingen i mindre biter, og legg den i marinaden.
  3. Syltet ingefærsalat: Skrell og kutt resten av ingefæren i tynne skiver. Ha ingefæren i en liten kjele, og tilsett ½ dl eddik, 1 dl sukker, 1 ts salt og 1½ dl vann. Kok opp, og hell det hele over i en bolle. Skrell gulroten og skyll agurken. Finstrimle gulroten og agurken, eller kutt dem i tynne skiver. Bland gulroten og agurken inn med den syltede ingefæren, og la det stå frem til servering.  
  4. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  5. Dakkoshi, fortsettelse: Skyll og kutt den hvite delen av vårløken i omtrent 2 cm lange biter. Strimle den grønne delen. Tre kyllingbitene og de hvite vårløkbitene på grillspydene. Legg grillspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
  6. Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en nøttebrun farge. 
  7. Servering: Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Fyll salatbladene med Dakkoshiene, risen, den syltede ingefærsalaten og topp med chilimajonesen.