Ponzubakt lyr med korianderris og soyastekte grønnsaker
15-20

Ponzubakt lyr med korianderris og soyastekte grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • pepper
  • olje

Korianderris

jasminris
Jasminris
135 g
koriander
Koriander
½ bunt

Ponzubakt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Smør (Melk)
1 ss

Soya-wokkede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødkål
Rødkål
200 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 488 kcal
  • Fett 6 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server sjyen fra den ildfaste formen til retten.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll korianderen, finhakk halvparten og grovhakk resten. Vend den finhakkede korianderen inn med den ferdigkokte risen.  
  3. Ponzubakt lyr: Fordel fisken i en ildfast form og ha over 1 ss smør og ponzusausen. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Dryss den grovhakkede korianderen over den ferdigstekte fisken.      
  4. Soya-wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Kutt kålen i strimler. Varm opp en stor stekepanne, eller wok til høy varme og ha i litt olje. Wok gulrøttene og kålen i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss soyasaus og ½ ss eddik og legg et lokk over stekepannen. La grønnsakene dampe under lokket i omtrent 1 minutt. Krydre med litt pepper.    
  5. Vel bekomme!