20-30
Glutenfri
Rødvinsbraisert svinenakke med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette
En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin. Med ovnsbakt og karamellisert fennikel er dette en deilig vårrett.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt fennikel
Fennikel
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Rødsvinsbraisert svinenakke
Sjalottløk
1 stk
Svinenakke i skiver
200 g
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Alkoholfri rødvin (Sulfitt)
1 flaske
Smør (Melk)
1 ss
Salat med sennepsvinaigrette
Tobladssalat
25–50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
¼ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 727 kcal
- Fett 59 g
- Karbohydrater 9 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å kutte oppvask, kan du steke alt i ovnen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Ha gjerne litt godt steinovnsbakt brød til å dyppe i den gode sausen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt fennikel: Kutt fennikelen i skiver på langs. Drypp over 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fennikelen i ovnen 20–25 minutter.
- Rødvinsbraisert svinenakke: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen. Legg kjøttet på en tallerken. Ha litt olje i pannen, og stek sjalottløken i 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. Kok opp, og la rødvinen småkoke i 3–4 minutter, til den er redusert. Ha kjøttet tilbake i pannen. Skru ned til lav varme, og la kjøttet og rødvinen småkoke under lokk i minst 5 minutter.
- Salat med sennepsvinaigrette: Bland salaten og sennepsavinaigretten i en liten salatbolle.
- Buon appetito!