Rødvinsbraisert svinenakke med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette
20-30
Glutenfri

Rødvinsbraisert svinenakke med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette

En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin. Med ovnsbakt og karamellisert fennikel er dette en deilig vårrett.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt fennikel

fennikel
Fennikel
½–1 stk
Olivenolje
1 ss

Rødsvinsbraisert svinenakke

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
200 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
alkoholfri rødvin
Alkoholfri rødvin (Sulfitt)
1 flaske
Smør (Melk)
1 ss

Salat med sennepsvinaigrette

tobladssalat
Tobladssalat
25–50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
¼ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 59 g
  • Karbohydrater 9 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å kutte oppvask, kan du steke alt i ovnen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Ha gjerne litt godt steinovnsbakt brød til å dyppe i den gode sausen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt fennikel: Kutt fennikelen i skiver på langs. Drypp over 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fennikelen i ovnen 20–25 minutter.
  3. Rødvinsbraisert svinenakke: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen. Legg kjøttet på en tallerken. Ha litt olje i pannen, og stek sjalottløken i 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. Kok opp, og la rødvinen småkoke i 3–4 minutter, til den er redusert. Ha kjøttet tilbake i pannen. Skru ned til lav varme, og la kjøttet og rødvinen småkoke under lokk i minst 5 minutter. 
  4. Salat med sennepsvinaigrette: Bland salaten og sennepsavinaigretten i en liten salatbolle.  
  5. Buon appetito!