Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær
20-30

Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • hvetemel
  • soyasaus
  • salt
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus

reinsdyrkjøttboller
Reinsdyrkjøttboller (Melk, Laktose)
300 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Vann
1 dl
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Kokte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Til servering

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 640 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en raskere tilberedning kan potetene deles i mindre biter og kokes sammen med grønnsakene.

  1. Poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Reindyrkjøttboller i steinsoppsaus: Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. 
  3. Reindyrkjøttboller i steinsoppsaus, fortsettelse: Ha melken og 1 dl vann i et litermål. Visp inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og steinsoppulveret, og hell blandingen over i stekepannen med kjøttbollene. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til sausen tykner, og kjøttbollene er gjennomvarme.    
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og del gulrøttene i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
  5. Til servering: Server de rørte tyttebærene til retten.