20-30
Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- hvetemel
- soyasaus
- salt
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus
Reinsdyrkjøttboller (Melk, Laktose)
300 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Vann
1 dl
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Kokte grønnsaker
Brokkoli
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Til servering
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 640 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en raskere tilberedning kan potetene deles i mindre biter og kokes sammen med grønnsakene.
- Poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Reindyrkjøttboller i steinsoppsaus: Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.
- Reindyrkjøttboller i steinsoppsaus, fortsettelse: Ha melken og 1 dl vann i et litermål. Visp inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og steinsoppulveret, og hell blandingen over i stekepannen med kjøttbollene. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til sausen tykner, og kjøttbollene er gjennomvarme.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og del gulrøttene i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
- Til servering: Server de rørte tyttebærene til retten.