Soyabakt laksefilet med syltede gulrøtter og stekte potetskiver
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Soyabakt laksefilet med syltede gulrøtter og stekte potetskiver

Laks og soyasaus er en nydelig smakfull kombinasjon. De syltede gulrøttene gir god syre til retten.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • soyasaus
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Stekte potetskiver

poteter
Poteter
350 g

Syltede gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
1 bit
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Soyabakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 546 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan glaseres om du ønsker det. Kok dem i omtrent 5 minutter, hell av vannet, og tilsett 2 ss honning. La det surre til honningen sitter godt rundt gulrøttene. Tilsett finrevet ingefær.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Stekte potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Syltede gulrøtter: Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt ingefæren i tynne skiver. Skyll og grovhakk persillen. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene og ingefæren. La det trekke i laken frem til servering. Rør inn persillen før servering.
  4. Soyabakt laksefilet: Legg fisken i en smurt ildfast form. Fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. God middag!