Hjemmelaget pasta bolognese med ruccolasalat og Grana Padano
15-20
Laktosefri

Hjemmelaget pasta bolognese med ruccolasalat og Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Bolognesesaus

gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 840 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Bolognesesaus, forberedelse: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og finhakk halve rødløken. 
  3. Bolognesesaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt.
  4. Bolognesesaus, fortsettelse: Tilsett den finhakkede rødløken, den revne gulroten og tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Ha i basilikum- og oreganokrydderet, oksebuljongen og de hakkede tomatene. Skyll ut resten fra tomatboksen med 2 ss vann. La sausen småkoke over lav varme i 8–10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
  5. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger, og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne strimler. Bland ruccolaen, tomaten og rødløken i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper.
  6. Til servering: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med den revne osten ved servering.