Vegetarenchiladas med svarte bønner, koriander og nachochips
20-30
Vegetar

Vegetarenchiladas med svarte bønner, koriander og nachochips

Enchiladas kommer opprinnelig fra Mexico, og er ostegratinerte tortillaer fylt med et kjøtt- eller bønnefyll, i en saus full av smak. Disse er vegetariske.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Enchiladasaus

three spice
Three spice
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
2 pakke
Olje
3 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
3–4 dl

Enchiladas

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
three spice
Three spice
½ pakke
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Grønn salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
koriander
Koriander
½ bunt
nachochips
Nachochips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1257 kcal
  • Fett 61 g
  • Karbohydrater 132 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Enchiladasaus: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 3 ss olje. Stek halvparten av three spice krydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss hvetemel, grønnsaksbuljongen og tomatpuréen, og rør alt sammen til en jevn røre. Spe på med 3–4 dl vann, litt etter litt, til du har en jevn enchiladasaus. Smak til med salt og pepper. 
  3. Enchiladas: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og finhakk korianderen. Del limen i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnene, halvparten av den finhakkede korianderen og resten av tacokrydderet. Stek fyllet i omtrent 8–10 minutter, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper. 
  4. Enchiladas, fortsettelse: Fyll tortillalefsene med fyllet, rull dem sammen, og legg dem i en ildfast form med bretten ned. Hell over enchiladasausen, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.  
  5. Grønn salat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Ha salaten i en salatbolle, press over litt saft fra resten av limen, og bland godt. 
  6. Tilbehør: Server rømmen, resten av korianderen og nachochipsene til retten.