Grønnsaksbowl med teriyakisopp, krydderstekte kikerter, jasminris, mango og chilimajones
25-35
Laktosefri
Vegetar

Grønnsaksbowl med teriyakisopp, krydderstekte kikerter, jasminris, mango og chilimajones

En trendy rett som ikke bare ser kul ut, men smaker skikkelig godt. Sunn, fargerik, vegetarisk og full av smak!

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Krydderstekte kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Syltet rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Teriyakisopp

aromasopp
Aromasopp
200 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Grønnsaker og tilbehør

mango
Mango
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 773 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ønsker du en mer spicy rett, kan du strø over litt finhakket chili, eller toppe med litt srirachasaus.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Krydderstekte kikerter: Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn chipotlemiksen, litt olje og salt. Stek kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
  4. Syltet rødkål:  Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering.
  5. Teriyakisopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og kok teriyakisoppen i 1 minutt.
  6. Grønnsaker og tilbehør: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
  7. Servering: Ha risen i dype skåler, og fordel soppen, kikertene, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyen oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.