Risoni med estragonsmør, bakte grønnsaker og sprø kjerner
25-35
Vegetar

Risoni med estragonsmør, bakte grønnsaker og sprø kjerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte grønnsaker

aromasopp
Aromasopp
100 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
sitron
Sitron
½ stk

Risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g

Estragonsmør

kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
rødt eple
Rødt eple
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Topping

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte ønsket mengde av sitronen i små terninger og ha det i smøret, for ekstra karakter og smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Bakte grønnsaker: Børst soppen fri for eventuelle jordrester og kutt dem i fire båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll bønnene, kutt av endene, og del dem på midten. Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg det til side. Fordel soppen og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Risoni: Kok risonien som anvist på pakken.
  4. Estragonsmør: Smelt kryddersmøret i en kjele på lav varme. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha eplet og løken i smøret og smak til med saft fra sitronen (se tips).
  5. Bakte grønnsaker, fortsettelse: Vend grønnkålen, bønnene og sitronskallet fra steg 2 i en bolle med litt olje og salt. Legg grønnkålen og bønnene oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
  6. Topping: Bland smøret inn med den ferdigkokte risonien, eller server det hver for seg. Topp risonien med de bakte grønnsakene og de sprø kjernene. God middag!