Tunisisk shakshouka - tomatsaus med egg, ovnsbakt squash, feta og rustikke multibrød
30-40
Vegetar

Tunisisk shakshouka - tomatsaus med egg, ovnsbakt squash, feta og rustikke multibrød

Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Ovnsbakt squash

squash
Squash
1 stk

Tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl

Shakshouka

egg
Egg (Egg)
4 stk

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
spinat
Spinat
50 g
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 664 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne spinaten inn i tomatsausen før eggene knekkes i.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt squash: Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter. 
  3. Tomatsaus: Skrell sjalottløken og hvitløksfeddet, og skyll paprikaen. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver. 
  4. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
  5. Shakshouka: Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
  6. Tilbehør: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken. Skyll spinaten, ha den i en skål, og topp med litt olivenolje. Server spinaten og hvitløksdressingen til retten.
  7. Topping: Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den og ønsket mengde av chiliflakene over retten. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.