Kylling i soya- og ingefærsaus med asiatisk coleslaw, servert med lime og jasminris
15-20
Laktosefri

Kylling i soya- og ingefærsaus med asiatisk coleslaw, servert med lime og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • sukker

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke

Asiatisk coleslaw

reddiker
Reddiker
1 pakke
råkostmiks
Råkostmiks
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Kylling i soya- og ingefærsaus

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Topping

koriander
Koriander
½–1 bunt
lime
Lime
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 817 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Synes du kyllinglårkjøttet har mye fett? La det sitte på! Fettet smelter i pannen, og gjør at kjøttet blir saftig og mørt.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
  2. Asiatisk coleslaw: Skyll og kutt reddikene i skiver. Ha råkostmiksen og reddikene i en skål, og vend inn litt salt, et par klyper sukker og saften fra den halve limen.
  3. Kylling i soya- og ingefærsausSkjær kyllingen i mindre biter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og sesamfrøene i 4–5 minutter, til kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett soya- og ingefærsausen, og gi det hele et raskt oppkok. La kyllingen stå på lav varme frem til servering. 
  4. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Fordel risen og kyllingen i serveringsskåler, og topp med coleslawen, korianderen og chilimajonesen.