Lun fransk bondesalat med posjerte egg, balsamicostekte tomater og grønne bønner med urtevinaigrette
20-30
Laktosefri
Vegetar

Lun fransk bondesalat med posjerte egg, balsamicostekte tomater og grønne bønner med urtevinaigrette

Når eggene posjeres, får de en fantastisk konsistens. Plommen blir varm og rennende, og hviten blir silkemyk. Perfekt i denne lune salaten.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • hvete

Basisvarer

  • balsamicoeddik
  • vann
  • salt
  • eddik 7 %
  • pepper
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Fransk bondesalat

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
tomat
Tomat
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
250 g
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
rødløk
Rødløk
½ stk
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
krutonger
Krutonger (Hvete)
40 g
Balsamicoeddik
2 ss

Urtevinaigrette

dill
Dill
1 bunt
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Posjerte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk
Vann
1 l
Salt
½ ts
Eddik 7 %
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 606 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 16 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det blir litt lettere å posjere eggene hvis du knekker dem i en liten skål eller kopp før du har dem over i det sydende vannet. Om du ikke vil posjere eggene, kan de kokes i 7–8 minutter. Topp gjerne salaten med litt kapers om du har. Lag hurtigsyltet rødløk. Skjær løken i skiver, og bland skivene med 2 ss med eddik og 1 ss sukker.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
  2. Fransk bondesalat: Kutt potetene i to. Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, kutt tomaten i store terninger og ha tomaten og de grønne bønnene på den andre siden. Vend inn 2 ss balsamicoeddik, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–17 minutter.
  3. Urtevinaigrette: Skyll, tørk og finhakk dillen. Spar gjerne noen blader til servering. Bland dillen med sennepsvinaigretten i en skål. Spe på med litt olivenolje eller vann om du ønsker en mer flytende konsistens.
  4. Posjerte egg: Ha ½ ts salt i kjelen fra punkt 1. Tilsett 3 ss eddik. Skru ned varmen, slik at vannet ikke lenger koker, og knekk eggene forsiktig oppi kjelen. La eggene trekke i vannet i 3–4 minutter. Løft eggene forsiktig over på en tallerken med en hullsleiv, øse eller skje (se tips). 
  5. Fransk bondesalat, fortsettelse: Skyll, tørk og fordel tobladssalaten utover et fat. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Fordel de ovnsbakte grønnsakene, rødløken, olivenene og urtekrutongene utover salaten.
  6. Servering: Topp salaten med de posjerte eggene. Drypp over litt av urtevinaigretten, eller server den til retten.