Krydderbakt laks med frisk fennikelsalat og ristet fullkorns- og gulrotris
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Krydderbakt laks med frisk fennikelsalat og ristet fullkorns- og gulrotris

Krydderbakt laks med ristet fullkorns- og gulrotris er en sunn fiskerett. Den friske eple- og fennikelsalaten smaker helt ypperlig til fisken.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • fisk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Ristet gulrotris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Olje
1 ts

Fennikelsalat

spinat
Spinat
50 g
fennikel
Fennikel
½–1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
sennepsdressing
Sennepsdressing (Sulfitt, Sennep)
½ pakke

Krydderbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 723 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også blande litt av den revne gulroten i fennikelsalaten hvis du ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Ristet gulrotris: Tilbered risen som anvist på pakken.    
  3. Fennikelsalat: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt fennikelen og eplet i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt den i terninger eller tynne båter. Bland det hele sammen i en serveringsskål, og vend inn sennepsvinaigretten (se tips).
  4. Krydderbakt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med kryddermiksen og litt salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Ristet gulrotris, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, rødløken og gulroten i 3–4 minutter. Vend inn den ferdigkokte risen før servering. Krydre med salt og pepper. 
  6. God middag! 
  1. Roedeporsjon: Krydderbakt laks: 125 g Gulrotris: 150 g Fenikkelsalat: 130 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).