20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Krydderbakt laks med frisk fennikelsalat og ristet fullkorns- og gulrotris
Krydderbakt laks med ristet fullkorns- og gulrotris er en sunn fiskerett. Den friske eple- og fennikelsalaten smaker helt ypperlig til fisken.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- fisk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Ristet gulrotris
Fullkornsris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Olje
1 ts
Fennikelsalat
Spinat
50 g
Fennikel
½–1 stk
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Sennepsdressing (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Krydderbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 723 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også blande litt av den revne gulroten i fennikelsalaten hvis du ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Ristet gulrotris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Fennikelsalat: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt fennikelen og eplet i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt den i terninger eller tynne båter. Bland det hele sammen i en serveringsskål, og vend inn sennepsvinaigretten (se tips).
- Krydderbakt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med kryddermiksen og litt salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Ristet gulrotris, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, rødløken og gulroten i 3–4 minutter. Vend inn den ferdigkokte risen før servering. Krydre med salt og pepper.
- God middag!
- Roedeporsjon: Krydderbakt laks: 125 g Gulrotris: 150 g Fenikkelsalat: 130 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).