Pad Kra Pao med brokkoli, spinat og peanøtter
15-20
Laktosefri

Pad Kra Pao med brokkoli, spinat og peanøtter

Det finnes utallige måter å lage denne populære hverdagsretten fra Thailand på. Her får du vår variant.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Pad Kra Pao

gul løk
Gul løk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Topping

basilikumolje
Basilikumolje
½–1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 898 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid så kan eggene røres inn sammen med grønnsakene i kjøttdeigen, og varmes til de blir som eggerøre.

  1. Ris: Kok risen som anvist på pakken. 
  2. Pad kra pao: Skrell og kutt løken i strimler. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og tørk spinaten.  
  3. Pad kra pao, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, brokkolien, spinaten og soya- og ingefærsausen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha blandingen over i en skål, dekk med aluminiumsfolie og hold det varmt til servering.   
  4. Speilegg: Tørk ut stekepannen fra forrige punkt med litt kjøkkenpapir, og varm den opp til middels varme. Ha litt olje i stekepannen og knekk eggene oppi. Stek eggene i omtrent 2 minutter (se tips).   
  5. Topping: Ringle basilikumoljen over retten ved servering, og dryss over ønsket mengde av chiliflakene og peanøttene. 
  6. God middag!