Kyllingfilet og ovnsbakte poteter med appelsin, spinat og peppersaus
20-30
Glutenfri

Kyllingfilet og ovnsbakte poteter med appelsin, spinat og peppersaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter med appelsin og spinat

småpoteter
Småpoteter
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
1 stk

Kyllingfilet

Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 573 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Ovnsbakte poteter med appelsin og spinat: Skyll og del potetene i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene i store biter. Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og løken og gulrøttene på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Kyllingfilet: Ta kyllingen ut av pakken, og del den i to på langs. Ta vare på kraften. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen rundt om, i 1–2 minutter. Legg kyllingen oppå potetene og grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.    
  4. Ovnsbakte poteter med appelsin og spinat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend spinaten og appelsinen sammen med de ferdigstekte grønnsakene før servering.   
  5. Peppersaus: Hell peppersausen og kraften fra kyllingpakken over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.  
  6. Vel bekomme!