Pasta carbonara med bacon og grønne erter
15-20

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Pastasaus

baconterninger
Baconterninger
150 g
gul løk
Gul løk
1 stk
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
150 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
eggeplommer
Eggeplommer (Egg)
2 stk

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk

Topping

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 809 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med litt av kokevannet.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Pastasaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er sprøtt. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er lett gyllen.   
  3. Pastasaus, fortsettelse: Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk eggene, skill eggeplommene fra eggehvitene, og vend eggeplommene inn i pastasausen rett før servering.  
  4. Salat: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje rett før servering. 
  5. Topping: Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.