Fiskeboller i hvit saus med gulrot- og appelsinsalat og sprøstekt pepperoni
15-20
Glutenfri

Fiskeboller i hvit saus med gulrot- og appelsinsalat og sprøstekt pepperoni

Med sprøstekt pepperoni, får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Gulrot- og appelsinsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Fiskeboller i hvit saus

fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g

Sprøstekt pepperoni

pepperoni
Pepperoni
50-100 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 802 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme fiskebollene i et vannbad. Kok opp en kjele med vann, legg posen med fiskebollene i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gulrot- og appelsinsalat: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen i en serveringsskål. Vend inn 1 ts sukker, og smak til med saften fra den halve sitronen.
  3. Fiskeboller i hvit saus: Hell fiskebollene og den hvite sausen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
  4. Sprøstekt pepperoni: Skjær pepperoniskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i 4–5 minutter, til den er gyllen og sprø. 
  5. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.