Kylling i form med kokoskrem, grønnsaker og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i form med kokoskrem, grønnsaker og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Kylling i form

blomkål
Blomkål
½–1 stk
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
karri
Karri
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 657 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Jasmrinris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling i form: Del blomkålen i buketter. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper, og stek det i 1–2 minutter på hver side, til det får litt farge. Legg kyllingen over i en ildfast form.
  4. Kylling i form, fortsettelse: Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen i 2–3 minutter, til den blir myk. Tilsett 1 dl vann, kokoskremen, halve pakken med sweet chilisaus, hønsebuljongen og 1 ss soyasaus. Kok opp og smak til med karri, salt og pepper. Ha sausen over i formen med kyllingen. Legg i blomkålen, og stek det hele midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
  5. Del kyllingbrystet i to før servering. Vel bekomme!