Pannestekt lyr med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og kryddersmør
20-30

Pannestekt lyr med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og kryddersmør

Lyr er en mild og smakfull fisk. Server med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og deilig, brunet kryddersmør, og nyt!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • kokevann
  • hvetemel
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Gulrot- og ingefærpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
½ bit
Kokevann
2 dl

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Smør (Melk)
1 ss

Kryddersmør

kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke

Grønnkål

grønnkål
Grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1 ss soyasaus i det smeltede kryddersmøret for en enda fyldigere smak.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gulrot- og ingefærpuré: Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene og ingefæren i omtrent 8 minutter, til gulrøttene er møre. Ha omtrent 2 dl av kokevannet i en kopp. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og kjør dem til en jevn puré med en stavmikser. Spe med kokevannet, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  3. Pannestekt lyr: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med kryddermiksen. Ha 2 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fisken i melet (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen og flaker seg lett ved et lett trykk med fingeren. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs det smeltede smøret over fisken. Ta fisken ut av pannen. 
  4. Kryddersmør: Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt.
  5. Grønnkål: Skyll grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i 2–3 minutter, til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. 
  6. God middag!