25-35
Stekt røkt flesk med persillesaus og poteter
Saftig, pannestekt flesk, ovnsbakte rotgrønnsaker og fløyelsmyk persillesaus – dette er en rett som både smaker og lukter tradisjon.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Persillesaus
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Stekt røkt flesk
Grillbacon
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 807 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare oppvask, kan du koke grønnsakene sammen med potetene. Kutt grønnsakene i skiver, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i to på langs. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Persillesaus: Varm opp en kjele til middels varme. Smelt 2 ss smør i kjelen, og tilsett 2 ss hvetemel. Visp eller rør det sammen til du har en jevn blanding. La blandingen steke litt for å fjerne melsmaken. Hell deretter på melken, litt etter litt, under omrøring. La sausen tykne underveis. Kok forsiktig opp, og smak til med salt og pepper. Skyll og finhakk bladpersillen, og vend den inn i sausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
- Stekt røkt flesk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt.
- God middag!