Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
15-20
Laktosefri

Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones

Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk. Barnas nye favoritt?

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Syltet rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl

Ponzumarinert laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 969 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering.
  3. Ponzumarinert laks: Ha ponzusausen i en skål. Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzusaus. 
  4. Topping: Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
  5. Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.