Filetstykke av svin med grønne bønner, paprika, hvitløkspoteter og kremet appelsinsaus
30-40

Filetstykke av svin med grønne bønner, paprika, hvitløkspoteter og kremet appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Hvitløkspoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
½ stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rødløk
Rødløk
½ stk

Saus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 482 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Hvitløkspoteter: Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Filetstykke av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent.  
  4. Filetstykke av svin, fortsettelse: Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver. 
  5. Grønnsaker: Skyll paprikaen og bønnene og skrell rødløken. Rens og del paprikaen i stimler, kutt endene av de grønne bønnene og kutt rødløken i tynne båter. Bruk den samme stekepannen som du brunet kjøttet i. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Ha grønnsakene i pannen, og stek dem i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.    
  6. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  7. God middag!