Kyllingkaker i brun saus med honningglaserte gulrøtter og ovnsstekte potetskiver
20-30

Kyllingkaker i brun saus med honningglaserte gulrøtter og ovnsstekte potetskiver

Gulrøtter, bakt med honning, hvitløk, timian og appelsinsaft er et smakfullt tilbehør til disse gode kyllingkakene.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsstekte potetskiver

poteter
Poteter
350 g

Honningglaserte gulrøtter og grønnkål

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
timian
Timian
½ bunt
appelsin
Appelsin
1 stk
grønnkål
Grønnkål
100 g
honning
Honning
1 pakke

Kyllingkaker i brun saus

kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 695 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsstekte potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Honningglaserte gulrøtter og grønnkål: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Dra timianbladene av stilkene, og del appelsinen i to.
  4. Honningglaserte gulrøtter og grønnkål, fortsettelse: Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn timianbladene, appelsinskallet, saften fra appelsinen, og litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til gulrøttene er møre. Vend grønnkålen inn med litt olje, salt og pepper. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn honningen og hvitløken. Fordel grønnkålen over, og stek det hele videre i 5 minutter til.
  5. Kyllingkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2–3 minutter på hver side. Hell over sausen, kok opp, og skru ned temperaturen til lav varme. La kyllingkakene trekke i sausen til resten av maten er klar. 
  6. God middag!