Fiskekaker og potetsalat med eple og råkost
15-20
Godt og rimelig
Glutenfri

Fiskekaker og potetsalat med eple og råkost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Fiskekaker

rødløk
Rødløk
1 stk
fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Råkost

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 666 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fiskekakene i en stekepanne med litt smør.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Potetsalat: Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann i 8–10 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Fiskekaker: Skrell og kutt løken i tynne båter. Fordel fiskekakene og løken på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper på løken. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til fiskekakene er gjennomvarme.
  4. Råkost: Skrell og grovriv gulrøttene. Ha gulrøttene i en skål og vend inn 1 ts eddik , ½ ts sukker og litt salt, og la dem trekke frem til servering. 
  5. Potetsalat, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha aiolien i en serveringsskål og vend inn løken, eplet, spinaten og de ferdigkokte potetene. Smak til med litt salt og pepper.
  6. God middag!